Waarom zijn er geen voldoende vaccins van pfizer/ biontech

De vraag is natuurlijk waarom het pfizer vaccin dat ontwikkeld is in Duitsland wel beschikbaar is in de Verenigde staten en niet in Europa. Het antwoord is in principe erg simpel.

U moet zich voorstellen dat vorig jaar maart (2020) twee rapporten op het bureau lagen, een van  biontech en een van astra zeneca Oxford. Het vaccin van biontech was in 2 uur tijd in elkaar gezet door een Turkse gastarbeider  in Duitsland en het vaccin van Astrazeneca zou ontwikkeld worden door de beste universiteit van de wereld (Oxford) met de strengste toelatingseisen. De keuze was makkelijk.

Nu blijkt het AstraZeneca niet te werken voor mensen boven de 55 en daar komt nog bij dat er te weinig data zijn om te bevestigen dat  het vaccin veilig is en mocht het werken dan voor 57 procent.  De keuringsdienst van Zwitserland heeft het AstraZeneca afgekeurd.

Het biontech/pfizer heeft een werkzaamheid van 95% en kan snel aangepast worden, mocht het corona virus al teveel muteren.

Het grappige is dat men dubbel blind in de valkuil is gaan staan in het idee dat  Europa zelf heeft gecreëerd.  Oxford is de beste universiteit van de wereld met de strengste toelatingseisen, klopt als de slager zijn eigen vlees keurt, maar de slager weet wel beter, maar als dan de zoon van de slager de zaak overneemt en vergeet dat zijn vader het vlees had gekeurd dan krijg je wel hele vervelende  situaties zoals  nu, namelijk dat men geen goed vaccin ter beschikking heeft.

De andere blinde vlek is natuurlijk dat in Europa men   er vanuit gaat dat Turkse gastarbeiders niet verder (mogen) komen dan  schoonmaken en eventueel een auto repareren. Tja dat  diep gewortelde sociaal maatschappelijke idee waarop zelfs het beleid op is afgestemd, heeft ervoor gezorgd dat het beste medicijn van de wereld niet ter beschikking staat voor Europa. De Amerikanen hadden in juli (2020) 600 miljoen doses besteld en Europa werd vorig jaar November nog aangeboden om alsnog te bestellen, maar dat hebben ze alsnog niet gedaan, want Oxford vs Turkse gastarbeider…..

Koran (42/30) En het onheil dat jullie treft, het is voor wat jullie handen begaan hebben. Maar Hij scheldt veel kwijt.

 

 

 

 

Scroll naar top